PERSOONLIJKE INFORMATIE

_DSC1623-bew

Loes Bakker

Organisatieopstellingen en systemisch werk

Ik ben in 2009 professioneel opgeleid in systemisch werken en organisatie-opstellingen bij Pragmavision en door Matthias Varga von Kibéd.

In Amsterdam werk ik als zelfstandig homeopaat, healer en coach. Opgeleid als maatschappelijk werkster volgde ik in de jaren negentig een opleiding voor klassiek homeopaat. In 1998 startte ik mijn eigen praktijk voor klassieke homeopathie. Na 25 jaar parttime beleidsadvieswerk bij de gemeente Amsterdam, heb ik mijzelf in 2008 gevestigd als zelfstandig coach en de keus gemaakt om mij honderd procent te richten op het helpen van mensen die heling wensen op wat voor gebied dan ook.

Opstellingen en systemische werk zijn hiervoor een mooie methode, omdat een opstelling een uitnodiging is voor iedereen die de wens heeft om datgene wat onbewust is bewust te maken.

Voor meer informatie zie: www.loesbakker.nl

Tara Dik

Systemische Opstellingen

Tara is international gecertificeerd NLP trainer (ABNLP) en Trainer Time Line Therapy®. Na het afronden van het Gymnasium behaalt Tara haar doctoraal Communicatie Wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en is zij ruim 10 jaar werkzaam in de sport (KNLTB Tennisbond, Sportcentrum Leeuwenbergh). Later is zij werkzaam in de werving & selectie als (interim) Recruiter en als Headhunter. Vervolgens geeft zij 8 jaar NLP trainingen op alle niveaus aan particulieren, in het bedrijfsleven alsmede aan de Hogeschool van Amsterdam.

 Sinds 2011 is Tara zelfstandig ondernemer met haar bedrijf Sportception (www.sportception.com) waar zij (top)sporters en andere mensen mentaal begeleidt middels mentale trainingen en individuele coaching. Voor Sport United wordt zij sinds jaren ingehuurd voor de persoonlijkheidsanalyse bij probleem-/ex-gedetineerde jongeren. Sinds 2013 is zij ook verbonden als Executive & Health Coach aan Lifeguard (www.Lifeguard.nl).Tara is naast Oplossingsgericht Coach ook getraind in Systemische Opstellingen en verbonden als opsteller aan de Open Vloer.

_DSC1574-bew

Sonja Nossent

Opstellingen over persoonlijke, werk- en organisatievraagstukken

Na een universitaire chemische opleiding ben ik in 1984 aan de slag gegaan als arbeidshygiënist. Ik heb 24 jaar op het terrein van arbeidsomstandigheden gewerkt, waarbij het mij steeds minder ging om chemische stoffen op de werkplek en steeds meer om de mensen: de processen en de chemie in en tussen hen. De opleidingen die ik bij het ITIP en het SIOO volgde, droegen daar ook aan bij.

Na mijn vertrek bij TNO in 2008 en mijn verhuizing van Amsterdam naar Zeeland richt ik mij als zelfstandig professional op het ‘aanwakkeren van levens- en werkvreugde in mensen en organisaties’. Dat doe ik in de vorm van coaching, training, procesbegeleiding en organisatieontwikkeling.

Ik maak daarbij graag gebruik van systemisch werk / opstellingen, vanwege de openende, verdiepende en helende werking ervan. Sinds 2004 heb ik diverse cursussen, trainingen en opleidingen op dit gebied gevolgd: bij Annelies Boutellier, NTI-NLP en Matthias Varga von Kibéd.

Daarnaast werk ik graag met methoden als Appreciative Inquiry, Theory U en NLP. Sinds kort richt ik mij speciaal ook op vrouwen: om krachtig en zichzelf te zijn in hun persoonlijk leven, hun werk, hun leiderschap en in de wereld. Dit doe ik o.a. via het internationale programma ‘Coming Into Your Own’ (www.ciyowomensretreat.com).

Voor meer informatie: zie www.essentio.net en mijn profiel op LinkedIn.

_DSC1619-bew

Guus Scholten

 Organisatie- en managementopstellingen, systemische opstellingen

 In 2008 ben ik bij het NTI-NLP opgeleid in management- en organisatieopstellingen en door Matthias Varga von Kibéd in systemisch werk.

Na vele jaren als leidinggevende en manager bij de overheid te hebben gewerkt, heb ik sinds 2011 mijn bedrijf Savier opgericht. Savier is een acroniem voor ‘Samen naar Verbindende energie’, het titelverhaal uit mijn boek Kristallen van Samenwerken (www.kristallenvansamenwerken.nl).

Ik twitter onder de naam @guussavier, zoals ook mijn website heet: www.guussavier.nl. Samenwerken is mijn thema en leidmotief. Dat vertaalt zich in teamcoaching en individuele coaching, waarin ik opstellingen regelmatig gebruik.

Daarnaast hou ik me met verhalen bezig. Mijn tweede boek Samenwerken met Jezelf (en de wetten van keuze), dat ik samen met Loes Bakker, mijn vrouw, heb geschreven, staat vol met verhalen. In september 2014 verschijnt mijn derde boek, een verhalenbundel met als werktitel Magische verhalen.

Voor meer informatie zie: www.guussavier.nl.

Ranjana-aan

Ranjana Wiersema

 Opstellingen met betrekking tot familie, organisaties, ziektebeelden.

Ik ben veertig jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven en bij de centrale overheid. Sinds februari 2014 heb ik mijn eigen bedrijf, therapiepraktijk Karuna.

Opgeleid tot opstellingenbegeleider door het Bert Hellinger Instituut Nederland, het Instituut AUMM, Interakt Tiel. Tevens drie keer deelgenomen aan IOCTI (International Organization Constellations Training Intensive) in Bergen (NL) en Mexico, en in  november 2014 opnieuw, in Montevideo. In 2008 en 2010 ben ik bij het NTI-NLP opgeleid in systemische structuuropstellingen door Matthias Varga von Kibéd.

Wat mij de afgelopen vijfentwintig jaar duidelijk geworden is, is dat ik mezelf ooit geleerd heb te leven volgens overwegingen en handelingen die werkten. En naarmate ik ouder werd die overwegingen en handelingen langzamerhand aan waarde(n) inboetten. Jarenlang onderzoek bracht me bewustzijn over oude gedragingen, waarmee ik met nieuwe inzichten  mijn leven geleidelijk heb kunnen transformeren. Therapie en systemisch werk vullen elkaar hierbij op waardevolle manier aan. Heerlijk om hen die dat wensen te kunnen meevoeren op een reis vol verrassende inzichten over zichzelf in verleden en heden, in het persoonlijk groeiproces dat ”Leven” heet.

Voor meer informatie zie: http://praktijkkaruna.nl/ranjana