NIEUWSBRIEVEN

Nieuwsbrief Open Vloer: november 2018

December: dagen van feest en tijd van verstilling

 

 

 

 

 

 

In onze nieuwsbrief van november jl. nodigden wij je uit deel te nemen aan onze opstellingenmiddag op donderdag 13 december aanstaande.

We hebben inmiddels drie deelnemers die met een opstelling een persoonlijke vraag willen onderzoeken. Het zal dus een mooie volle middag worden.

Deelnemers die representant willen zijn, zijn hierbij van harte welkom. Onze ervaring leert, dat iedereen iets waardevols voor zichzelf meeneemt, ook van een opstelling van iemand anders. Dus aarzel niet en meld je aan!

 

 

 

 

Heb je in december geen tijd, maar wil je wel een andere middag deelnemen, dan zijn dit onze data voor 2019: 14 februari, 28 maart, 23 mei, 19 september, 31 oktober en 12 december.

De eerstvolgende mogelijkheid is dus op donderdag 14 februari 2019. Een mooie dag misschien, om je Valentijn of Valentina te verblijden met inzicht in (de bron van) ongemak in de manier waarop jullie met elkaar omgaan, waar jullie geen vat op krijgen en wat jullie wellicht al een tijdje voor je uit schuiven. Maar ook met een andere vraag gaan we graag met je aan de slag.

Wij wensen onze lezers een mooie decembermaand. En voor 2019 al wat wenselijk is.

Hoe dan ook: ook in 2019 ben je hartelijk welkom!

De data voor 2019: 14 februari, 28 maart, 23 mei, 19 september, 31 oktober en 12 december.

Nieuwsbrief Open Vloer: oktober 2018

 

 

 

 

 

De volgende Open Vloer:

1 november 2018

in Rotterdam, bij Djoj, Antony Duyklaan 5-7 3051 HA Rotterdam

van 13.15 – 17.00 uur

Na een schitterende zomer mogen we dit jaar óók genieten van een heerlijke zomerse herfst, als gevolg van elkaar opvolgende tropische stormen die, eenmaal over de Atlantische Oceaan, als lagedrukgebieden vanuit zuidwest-Europa zorgen voor een warme luchtstroom naar midden-Europa.

 

 

 

 

Denk je eens in dat een lagedrukgebied een metafoor kan zijn voor de manier waarop een vriendschap met een dierbaar persoon momenteel verloopt. Die ’dip’ is mogelijk ontstaan na een ontmoeting die niet verliep zoals je had verwacht. Misschien heb je ook geen idee hoe de vriendschap er nu voor staat, maar heb je er wel wat vraagtekens bij, en zou je die mooie (na)zomer ook wel samen in die vriendschap willen ervaren.

Als je dit zo leest, herken je of je herinnert je wellicht zo’n situatie. Voel je, daaraan denkend, in je hartstreek of in je buik iets knagen? Dat kan een signaal van nieuwsgierigheid zijn. Je kunt je door Open Vloer laten begeleiden om mogelijke stappen in die vriendschap te zetten. Hoe mooi zou het zijn de kwestie in de nabije toekomst achter je te kunnen laten. Dit onderzoek kun je doen op donderdag 1 november a.s.

Met zo’n vraag, en vele andere, hebben wij van Open Vloer inmiddels tientallen mensen in een opstelling begeleid om hen zicht te geven op ’een weg vooruit’. Een bijkomend effect is dat je jezelf, en ook anderen, beter leert kennen.

Wat Open Vloer is? Een groep van vijf enthousiaste opstellingenbegeleiders die elkaar hebben leren kennen tijdens een opleiding structuuropstellingen. Terwijl één van ons een opstelling begeleidt, nemen de anderen de rol van representant op zich. Ook de andere deelnemers kunnen gevraagd worden representant te zijn. Een representant geeft een element/aspect uit de vraag van een klant een stem, waardoor die meer te weten komt over iets wat ’bedekt’ was. Uitspraken zijn dan vaak: ’Tjonge, dat ik daaraan niet eerder dacht!’, of: ’Het is me nu duidelijk dat ik dat niet kón weten.’ Maar ook tal van andere inzichten en belevingen komen uit opstellingen voort.

Dus: heb je een situatie die om aandacht vraagt en je komt er zelf niet uit, kom naar Open Vloer! Wij houden onze opstellingenmiddagen bij Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5-7, Rotterdam-Noord. Na donderdag 1 november organiseren wij op donderdag 13 december a.s. opnieuw een opstellingenmiddag. We werken telkens van 13:15-17:00 uur.

We zien je aanmelding voor een van onze workshops graag tegemoet. Je aanmelding kun je doen via info@openvloer.nl, waarna Ranjana Wiersema je verder zal informeren.

Nieuwsbrief Open Vloer: april 2018

Woensdag 16 MEI is er weer een middag met opstellingen in Djoj, Rotterdam

 

Je kunt je nog wel als representant aanmelden!!!

De volgende keer is na de zomer: 20 SEPTEMBER.Nieuwsbrief Open Vloer: januari 2018

De volgende Open Vloer:

1 februari 2018

in Rotterdam, bij Djoj, Antony Duyklaan 5-7 3051 HA Rotterdam

van 13.15 – 17.00 uur

Het nieuwe jaar is weer begonnen: 2018. Voor veel mensen is het begin van het jaar een moment om stil te staan bij wat er in het afgelopen jaar is gebeurd én stil te staan bij hoe ze het in het nieuwe jaar anders zouden willen. Dat hebben wij als Open Vloer ook gedaan. Dat betekent dat we nieuwe tarieven hebben én een stappenkaart.

De nieuwe tarieven zien er als volgt uit:
een opstelling van circa een uur bedraagt € 85,-; het aanwezig zijn bedraagt € 45,-.

NIEUW: STAPPENKAART MET 20% KORTING

We hebben ook een stappenkaart die recht geeft op 20% korting op een opstelling. De stappenkaart bestaat uit een abonnement voor 4 keer over 2 jaar, waarin we als Open Vloer 12 maal bij elkaar komen.

Een opstelling is niet zomaar iets. Een klant vertelde het volgende verhaal:
“Mijn zoon heeft bij jullie een opstelling gedaan en is een ander mens geworden. Mensen die hem kennen zeggen tegen mij dat ik goed voor hem gezorgd heb, maar dan vertel ik steeds dat een opstelling deze verandering teweeg heeft gebracht. Hij heeft nu inzicht in zijn situatie gekregen. Veel meer mensen zouden een opstelling moeten doen om hun rommel op te ruimen of om inzicht te krijgen.”

Voor dergelijke verhalen zijn we dankbaar, want we horen ze niet altijd.

Wil je eens naar jouw situatie kijken of wil je met een schone lei beginnen, overweeg dan eens om een opstelling te doen. In de vorige nieuwsbrief schreven we:

Hoe we ook in het leven staan, we hebben met mensen te maken: familie, vrienden, collega’s, buren, onbekenden. Met al deze mensen hebben we een relatie, soms sterk, soms minder sterk, soms heel zwak. Sommige verbindingen in relaties zijn zo sterk, in positieve of negatieve zin, dat ze ons voortdurend gebonden houden. We kunnen ons dan gevangen en opgesloten voelen. We merken het jarenlange effect van die verbinding in het gevoel dat onzichtbare draden ons gebonden houden, alsof we voor een transparante muur staan waar we toch niet doorheen kunnen breken, alsof we zelf niet verder kunnen.
Maar ook al zijn die verbindingen belangrijk en onvermijdelijk, de kunst is om vrij te zijn, je niet te laten beperken door die verbindingen. Want verbindingen dienen in vrijheid aangegaan te worden en in vrijheid te worden onderhouden. Vaak is het nuttig, als een verbinding je belemmert, te onderzoeken of je puzzelstukken kunt inzetten die je helpen een liefdevolle en vrije verbinding aan te gaan.

Het kost natuurlijk geld, maar je krijgt er vaak een onschatbare schat voor terug.

Je bent aanstaande donderdag 1 februari van harte welkom!

De prijzen zijn: voor een opstelling van ca. een uur € 85,-. Als aanwezige of representant betaal je € 45,-. Voor bedrijven en ZZP’ers zijn deze bedragen excl. BTW.

Je kunt je opgeven bij Ranjana Wiersema: info@openvloer.nl;
06 21 22 89 98.

We zien je graag bij Open Vloer.

 

 

 


Nieuwsbrief Open Vloer: December 2017

De volgende Open Vloer:

8 december 2017

in Rotterdam, bij Djoj, Antony Duyklaan 5-7 3051 HA Rotterdam

van 13.15 – 17.00 uur

“Alles is relaties, maar relaties kunnen soms wel knellen.”

 

 

 

 

 

Hoe we ook in het leven staan, we hebben met mensen te maken: familie, vrienden, collega’s, buren, onbekenden. Met al deze mensen hebben we een relatie, soms sterk, soms minder sterk, soms heel zwak. Sommige verbindingen in relaties zijn zo sterk, in positieve of negatieve zin, dat ze ons voortdurend gebonden houden. We kunnen ons dan gevangen en opgesloten voelen. We merken het jarenlange effect van die verbinding in het gevoel dat onzichtbare draden ons gebonden houden, alsof we voor een transparante muur staan waar we toch niet doorheen kunnen breken, alsof we zelf niet verder kunnen.

 

 

 

 

 

Maar ook al zijn die verbindingen belangrijk en onvermijdelijk, de kunst is om vrij te zijn, je niet te laten beperken door die verbindingen. Want verbindingen dienen in vrijheid aangegaan te worden en in vrijheid te worden onderhouden. Vaak is het nuttig, als een verbinding je belemmert, te onderzoeken of die verbinding echt nuttig is en puzzelstukken in te zetten die je helpen een liefdevolle en vrije verbinding aan te gaan.

 

 

 

 

 

Opstellingen is een mooie methode om naar die puzzelstukjes te kijken. En misschien gaat in jou een licht schijnen dat je vrijer maakt in je eigen handelen.

Je bent aanstaande vrijdag 8 december van harte welkom!

Je kunt je opgeven bij Ranjana Wiersema: info@openvloer.nl; 06 21 22 89 98.

We zien je graag bij Open Vloer.

 

Nieuwsbrief Open Vloer oktober 2017

Voeding en perikelen: gedoe met eten.

3 november 2017, 13.15 – 17.00 uur

in Rotterdam, bij Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam

“Heb je wel eens gedoe met eten…?”

baby-e1460672856505

 

 

 

 

 

We hebben allemaal voeding nodig. Om ons lichaam goed te laten functioneren en om gezond en wel te kunnen leven. Eten geeft ook voldoening en is vaak een bron voor gezelligheid.

gezellgiheid eten

 

 

 

 

Maar soms ervaren mensen ‘gedoe’ rond voeding. Dan zijn er gewoonten en patronen die dwangmatig en ‘niet voedend’ zijn. Bijvoorbeeld steevast teveel eten, te weinig eten, troost-eten, frustratie-eten, calorieën tellen, geen tijd nemen voor eten, niet in gezelschap eten, je zorgen maken over eten.

rommel met eten

 

 

 

 

 

 

Het kan zijn dat deze eet- en voedingspatronen uitingen zijn van onderliggende, onbewuste dynamieken. Dat het symptomen zijn die eigenlijk naar iets diepers wijzen, dat om aandacht en erkenning vraagt. Met behulp van voedingsopstellingen kan ‘dat diepere’ zichtbaar en voelbaar worden en kan het dwangmatige in de gewoonten en patronen doorbroken worden. Er ontstaat dan meer bewustzijn en ruimte rond voeding. Dat draagt eraan bij dat je je meer ‘heel en vrij’ kunt voelen en (andere) keuzen kunt maken over hoe jij je voedt en hoe je leeft.
Ervaar je ‘gedoe’ rond voeding? Wil je anders ten opzichte van eten komen te staan? Wil je in veiligheid onderzoeken wat er meer of eigenlijk speelt? Of ben je geïnteresseerd in deze thematiek? Kom dan naar onze opstellingenworkshop ‘Voeding en perikelen’.

Je bent van harte welkom!

Je kunt je opgeven bij Ranjana Wiersema: info@openvloer.nl; 06 21 22 89 98.

We zien je graag bij Open Vloer.

Nieuwsbrief Open Vloer februari 2017

17 februari 2017, 13.15 – 17.00 uur

in Rotterdam, bij Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam

“Nee hè,” verzuchtte een vriendin, “alweer die goede voornemens voor het nieuwe jaar! Waarom komen die toch altijd omhoog in een nieuw jaar! Dat kan je elke dag toch doen?”

Tja, dacht ik, daar heeft ze eigenlijk wel gelijk in. Tenslotte is er elke dag weer een onbeschreven, schoon leeg blad om te beschrijven, in te kleuren op jouw eigen manier.

Ik zie hierbij een plaatje: een poster met een prachtige foto van de pluizenbol van een paardenbloem waaruit één zaadje wegzweeft, de lucht in. De tekst eronder is van Paramahansa Yogananda: “You are the master of the moments of your life”.

paardenbloemOef! Ik ben de meester van de momenten in mijn leven. Maar meester ik werkelijk de momenten van mijn leven? Hoe bewust en vrij ben ik hierin?

Steven Covey, schrijver van de bestseller De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, beschrijft hoe gedrag ontstaat: er komt een stimulus (een gebeurtenis) waarop een respons komt (de reactie). Covey gaat ervan uit dat er altijd een moment is tussen stimulus en respons, waarin de mens de keuze heeft voor een respons.

Als iemand steeds op dezelfde manier reageert wordt een herhaalde reactie uiteindelijk een gewoonte. Er wordt ook wel gezegd dat als er verlies van vrije wil is in gedrag, gesproken kan worden van verslaving. Dat is natuurlijk wel heftig.

Niemand wil verslaafd zijn. Niemand kiest bewust voor een gewoonte. Die sluipt er in de loop der tijd in.

“Vrij zijn” is zelf de regie hebben over je handelen. En de eerste stap naar vrijheid is bewustzijn.

Bewust worden van de onderliggende patronen in je handelen kan je verkrijgen door een opstelling. Inzicht verkrijgen waarmee die patronen te maken hebben, hoe je die kunt beïnvloeden om ze te kunnen loslaten. Dát is het doel van een opstelling.

En dat is de reden waarom wij – van Open Vloer- zo enthousiast zijn over opstellingen.

Het is een indringende én tegelijk vriendelijke methode die een ieder met dit doel kan ondersteunen. We zullen je van harte verwelkomen!

inerlijke-warmte

 

 

 

Je kunt je opgeven bij Ranjana Wiersema: info@openvloer.nl.