NIEUWSBRIEVEN

Nieuwsbrief april/mei 2022 – Open Vloer

 

Hoeraaah! ’t Is weer Lente!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Moeder Natuur tooit loofbomen met nieuwe bladeren en naaldbomen maken nieuwe naalden aan. Als ze hun kwetsbaarheid hebben ingeruild voor een meer robuuste bestaansvorm, tonen ze het stoere bladgroen waarmee ze het spel dat regen en wind met hen spelen goed aankunnen, tot en met some stormy weather.

Ook in een mensenleven is de lente belangrijk. We gooien de deuren weer open voor frisse lucht, velen maken hun huis schoon, en sommigen vervangen meubelen en andere spullen. Allemaal om met de lente een nieuw begin te vieren, met nieuw élan.

Met al deze uiterlijke activiteiten hebben we mogelijk weinig tijd om stil te staan bij zaken die ons innerlijk bezighouden. Hoe is dat bij jou? Heb jij innerlijk een gevoel dat dicht in de buurt komt van stormy weather? Misschien ben je hierop al vaker gewezen, en heb je jezelf ervan weten te overtuigen er nog maar niet heel serieus mee aan de gang te gaan. Dan rijst de vraag: voor hoe lang nog?

Want iedereen heeft het recht op een vol en rijk leven. Sudderende gevoelens van ongemak hebben een grotere invloed op je manier van zijn dan je wellicht denkt. Heling van zo’n onderwerp kan je leven op meerdere gebieden plezieriger maken. Lijkt het je niet fijn om gevoelsmatig weer fier rechtop te lopen? Ja, toch!

Op donderdag 19 mei a.s. kun je deelnemen aan een opstellingenmiddag georganiseerd door Open Vloer, in Rotterdam.

Een opstelling is een uitnodiging aan iedereen die de wens heeft datgene wat onbewust is bewust te maken.

Tijdens de middag kun je je gevoel van ongemak door middel van een opstelling onderzoeken. Wij, van Open Vloer, en andere deelnemers, kijken en ervaren liefdevol met je mee, zonder te oordelen.

Pak het gevoel van ongemak aan, waarover je het eigenlijk niet meer wilt hebben, maar waarvan het fijn zou zijn het achter je te laten! Laat ernaar kijken door mensen die niet oordelen. Hierbij is je hele verhaal uit de doeken doen echt niet nodig, dat kan wel zo prettig zijn! In de tien jaar dat wij mensen begeleiden hebben we veel ervaring opgedaan, hebben we deelnemers vaak opgelucht weer weg zien gaan omdat ze een nieuwe richting te zien kregen in de benadering van hun vraagstuk.

Je bent op 19 mei hartelijk welkom om je ervaringen te delen. Dat kan met een vraagstuk voor een opstelling, waarbij we je zullen begeleiden. Of als deelnemer die nieuwsgierig is naar de manier waarmee we opstellingen uitvoeren. In beide hoedanigheden kun je ook worden gevraagd als representant een aspect van de opstelling van iemand anders een stem te geven. Onze ervaring is dat je niet voor niets wordt gevraagd, vaak kunnen deelnemers hieruit ook iets voor zichzelf meenemen.

Mocht je verhinderd zijn op 19 mei deel te nemen, dan zijn de volgende data in 2022 op

         vrijdag 16 september – donderdag 20 oktober – vrijdag 9 december.

Ben je nieuwsgierig en wil je liever eerst informatie, kijk even op onze website, www.openvloer.nl. Ook kun je een mail sturen naar info@openvloer.nl. Dan zal Ranjana je antwoorden. Je kunt je natuurlijk ook meteen aanmelden voor een van onze opstellingenmiddagen dit jaar.

De locatie is De Groene Passage, Mariniersweg 9, 3011 NB Rotterdam. De aankomsttijd is tussen 13:00 en 13:15 uur. We werken telkens van 13:15 tot 17:00 uur.

Met hartelijke groeten,

Loes, Guus, Tara, Sonja, Ranjana