REACTIES

Voor mij was de opstellingen dag heel betekenisvol. Als toeschouwer en representant was het een mooie en intense dag. Een dag met herkenning, bevestiging en zo bijzonder om weer te ervaren hoe de energie werkt en wat de kracht van helende woorden is. De schoonheid heeft mij geraakt en ik ben dankbaar dat ik erbij was.

Sonja Grootes

Op 9 mei maakte ik een themadag mee van Open Vloer. Er vond een opstelling plaats met het thema afscheid, die de kracht van opstellingen weer duidelijk maakte voor mij. Helderheid brengen in onduidelijke gebeurtenissen en knopen ontwarren, wat bijdraagt aan oplossingen voor te nemen hobbels in iemands leven. Ook bracht ik zelf vragen in en kreeg hele mooie beelden te zien. Het team van Open Vloer is enorm bezield en werkt met zeer veel respect en eenheid met elkaar samen. Dank jullie wel voor deze mooie ervaringen.

Roos

Heel fijn om nog even te hebben mogen praten vanwege mijn opspelende gedachtes en vragen en het malen erover tot rust te kunnen brengen en op dat level het ook te kunnen afsluiten. De opstelling was namelijk een emotioneel raken en confrontatie. Zeker omdat ik gewoon ben om alles met mijn hoofd onder controle te houden. De onverwachte wending die de opstelling nam naar een gevoelig thema was ook even schrikken.

Ik ben blij dat deze opstelling heeft plaatsgevonden, en ik er daarin/doorheen ben begeleid tot einde. Het is zo ondersteunend, aanvullend en verhelderend in mijn (ontwikkelingen)proces, wat ik erg op prijs stel en naar opzoek was.
De setting/openvloer concept en jullie ieder ervaar ik als prettig. Als voorbeeld o.a. dat ik na mijn opstelling van slag was en mezelf heb moeten herpakken/hervatten. Teruglopend naar de ruimte, mezelf nog afvragend of het me ging lukken en of het nog wel goed zou komen, was het
bij aansluiten in de kring als warme deken en de zorgen niet meer van toepassing. En was ik in orde zeg maar om verder te kunnen die middag. Voor mij bijzonder.

Ik kan ook zeggen dat ik (nu al) verandering merk in de
afgelopen dagen; energie is meer gaan stromen (mijn lichaam niet zo vast),
verdriet is er nu en het mag en komt naar buiten. Opener komen te staan en
vooral levendiger 🙂

S. Ferwerda

Op vrijdag 22.03.13 heb ik voor het eerst  de Familie-opstelling gedaan en mogen ervaren.
Na de afloop van deze opstelling voelde ik een intense opluchting. Sterk vertrouwen in me zelf en in de wereld. Zo kan ik verder! Ben te diepste dankbaar voor de begeleiders die mij zo meevoelend en meedenkend doelgericht begeleid hebben tot deze belangrijke stap in mijn ontwikkeling.

S. Akhverdova,